Logo
Jubileum vieren

Van 4 juni tot 18 september: kunsttentoonstelling transACTION

SONSBEEK is terug! De elfde editie van de hedendaagse kunsttentoonstelling transACTION, samengesteld door het Indonesische collectief ruangrupa, vindt plaats van 4 juni tot en met 18 september 2016 in Park Sonsbeek, de stad Arnhem en Museum Arnhem.

In Park Sonsbeek staan installaties waar deelnemende kunstenaars en particulieren de gehele tentoonstellingsperiode lezingen, workshops en performances kunnen geven. In het centrum van Arnhem komen op enkele prominente plekken muurschilderingen, installaties en interventies die de openbare ruimte een impuls geven.

Grand Café Aan de Beek is een prachtig podium om deze tentoonstelling te aanschouwen. Onze locatie is zeer centraal gelegen waardoor u een bezoek aan ons Grand Café ideaal kunt plannen, voor of na het bezichtigen van de tentoonstelling.

transACTION

transACTION

De beelden zijn vervaardigd van de restanten van teenslippers; het meest-gedragen schoeisel ter wereld. Het verzamelen van het materiaal doen zij met veel passie om de vervuiling van wereldzeeën te bestrijden. Het materiaal spoelt op tal van stranden aan en wordt door Afrikaanse kunstenaars gebruikt om er echt heel gave kunstwerken van te maken. Jaarlijks worden er zo’n 400.000 afgetrapte slippers verzameld. De kunstwerken zijn, van groot tot klein, in en rond Brasserie De Boerderij te zien en ook te koop.