Logo

GENIET!

Een dagje weg in het ‘Haagje van het Oosten’

DAGJE ARNHEM

Arnhem heeft veel te bieden, wij tonen u de highlights

Met de vele stadsparken, restaurants, musea en attracties heeft de bruisende stad Arnhem veel te bieden. Een dagje Arnhem heeft u zo volgepland. Absolute toppers zijn de Koninklijke Burgers’ Zoo en het Nederlands Openlucht Museum. Samen trekken zij jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Wist u dat beiden op nog geen 5 minuten autorijden van Grand Café aan de Beek zijn gelegen?

Zomer of winter, Arnhem staat ook bol van de evenementen. Zo is er in de zomer bijvoorbeeld het Word Statues Festival en de Park Open concerten in Park Sonsbeek en kunt u in de winter terecht op de Pasar Malam in Burgers’ Zoo of de gezellige schaatsbaan in Nederlands Openluchtmuseum.

Wij helpen u graag om de stad Arnhem te leren kennen. Hieronder treft u meer informatie over de leukste bezienswaardigheden en attracties.

Dagje Arnhem - Burgers Zoo

Burgers Zoo

Ga op wereldreis en ontdek het dierenrijk bij Burgers’ Zoo! De wereldreis brengt u naar de avontuurlijkste natuurgebieden ter wereld. Maak in Burgers Ocean een avontuurlijke reis door de jungle, ervaar in Burgers Desert de rotswoestijnen van Arizona en je waan in in Burgers Ocean een duiker tussen de koraalriffen

Burgers’ Zoo heeft voor de dieren zeven natuurlijke leefomgevingen gecreëerd, de zogenaamde ecodisplays. Burgers’Zoo is op nog geen 5 minuten autorijden van Grand Café Aan de Beek gelegen, pal naast het Nederlands Openluchtmuseum. 

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum maak je de geschiedenis mee! De vele historische panden bruisen van de activiteiten. Kijk, leer, ervaar en help de ambachtslieden met broodjes bakken, klompen maken, papier maken en nog veel meer. De bewoners vertellen je alles over hun werk en leven.

Voor jong en oud is het een plezier om het Nederlands Openluchtmuseum te bezoeken. De vele evenementen en activiteiten zorgen voor een onvergetelijke dag. Het Nederlands Openluchtmuseum is op nog geen 5 minuten autorijden van Grand Café Aan de Beek gelegen.

Dagje Arnhem - Nederlands Openluchmuseum
Kröller Müller museum

Kröller Muller Museum

Met de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld is het Kröller Muller een publiekstrekker van formaat. De unieke Van Goghverzameling bestaat uit bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen.

Daarnaast zijn er topstukken te bezichtigen van Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Het museum ligt op 15 minuten autorijden van Grand Café Aan de Beek in De Hoge Veluwe. Alleen  al vanwege de omgeving is het museum een bezoek waard!

Watermuseum

Onder het bekende en prachtige Sonsbeekpark zit het Nederlands Watermuseum verborgen. Dit unieke museum voor kinderen bevindt zich onder de grond. Met de meer dan 50 interactieve presentaties ontdek je alles over water. Een echt doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over grondwater, drinkwater, dijkbeheer of watergebruik in Nederland en in de rest van de wereld.

Maak een dagje Arnhem compleet met een lekkere lunch bij het naastgelegen Grand Café Aan de Beek.

Dagje Arnhem - Watermuseum
Stadsparken Arnhem Sonsbeek

Stadsparken

In Arnhem vindt u prachtige parken die een bezoek aan de stad meer dan waard zijn! In de parken kunt u lekker sporten, picknicken, luieren en wandelen.

Park Sonsbeek, het mooiste van de vijf stadsparken, is op slechts vijf minuten lopen vanuit het centrum van Arnhem gelegen. In het park kunt u heerlijk vertoeven. Ook worden vele activiteiten en evenementen georganiseerd van open podiums, openlucht bioscopen en sportactiviteiten tot gezellige markten.

Grand Café Aan de Beek is gevestigd in Park Sonsbeek en de ideale plek om een heerlijk dagje Arnhem af te sluiten.

Arnhems Oorlogsmuseum

Het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 is een particulier museum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog zoals deze zich in en rond Arnhem heeft afgespeeld.

De collectie bestaat uit een particuliere verzameling van geallieerde en Duitse wapens, uniformen, documenten en vele niet-militaire voorwerpen, zoals rantsoenbonnen en oorlogskranten. Daarnaast bezit het museum een aantal militaire voertuigen en grote wapens, waaronder een Russische T-34 tank die voor het museum staat opgesteld, en een aantal kanonnen en houwitsers.

Dagje Arnhem - Arnhems Oorlogsmuseum
Dagje Arnhem - Museum Arnhem

Museum Arnhem

Museum Arnhem is een museum voor moderne, hedendaagse en toegepaste kunst en vormgeving. Het museum is tevens één van de belangrijkste instellingen in Nederland die zich bezighoudt met het verzamelen en tentoonstellen van werk van sieraadontwerpers.

Ook heeft het museum een beeldenpark, met uitzicht op de Rijn. De collectie beeldhouwwerken omvat werken van onder anderen: Jenny Holzer, Pearl Perlmuter, Marc Quinn, Alighiero Boetti en Henry Moore. Na een dagje museum uiteten in Arnhem? Grand Café is een restaurant in Arnhem geschikt voor de hele familie!