Logo

Dagje Arnhem

Een dagje Arnhem, een dagje weg in het 'Haagje van het Oosten'. Arnhem heeft veel te bieden, wij tonen je de highlights

Plan eens een leuk dagje Arnhem! Deze heb je zo volgepland! De bruisende stad Arnhem heeft namelijk veel te bieden. Vele stadsparken, restaurants, musea en attracties. Absolute toppers zijn het dierenpark Burgers’ Zoo en het Nederlands Openlucht Museum. Samen trekken zij jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Wist je dat beiden op nog geen 5 minuten autorijden van Grand Café aan de Beek zijn gelegen?

Zomer of winter, Arnhem staat ook bol van de evenementen. Zo is er in de zomer bijvoorbeeld het World Living Statues Festival en de Park Open concerten in Park Sonsbeek. Ook kun je in de winter terecht op de Pasar Malam in Burgers’ Zoo of de gezellige schaatsbaan in het Nederlands Openluchtmuseum.

Wij helpen je graag om de stad Arnhem te ontdekken. Hieronder vind je meer informatie over de leukste bezienswaardigheden en attracties van Arnhem.

Nederlands Watermuseum

Aan de rand van het bekende en prachtige Sonsbeekpark zit het Nederlands Watermuseum verborgen. Dit unieke museum voor kinderen bevindt zich onder de grond. Met de meer dan 50 interactieve presentaties ontdek je alles over water. Een echt doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over grondwater, drinkwater, dijkbeheer of watergebruik. In Nederland én in de rest van de wereld!

Maak een dagje Arnhem compleet met een lekkere lunch bij het naastgelegen Grand Café Aan de Beek.

Dagje Arnhem Het Nederlands Watermuseum
Park Sonsbeek Arnhem

Stadsparken

In Arnhem vind je prachtige parken die een bezoek aan de stad meer dan waard zijn! Zo kun je in de parken lekker sporten, picknicken, luieren en wandelen.

Park Sonsbeek is het mooiste park van de vijf stadsparken. Het stadspark is op slechts vijf minuten lopen vanuit het centrum van Arnhem gelegen. In het park kunt u heerlijk vertoeven. Ook worden vele activiteiten en evenementen georganiseerd van open podiums, openlucht bioscopen en sportactiviteiten tot gezellige markten.

Grand Café Aan de Beek is gevestigd in Park Sonsbeek en is dé ideale plek om een heerlijk dagje Arnhem af te sluiten.

Burgers’ Zoo

Ga op wereldreis en ontdek het dierenrijk bij het moderne Koninklijke Burgers’ Zoo! Hier maak je een wereldreis naar de avontuurlijkste natuurgebieden ter wereld. Maak in Burgers’ Bush een avontuurlijke reis door de jungle. Daarna loop je door de rotswoestijnen van Arizona in de Burgers’ Desert. Vervolgens neem je een duik tussen de koraalriffen in de Burgers’ Ocean.

Burgers’ Zoo heeft voor de dieren zeven natuurlijke leefomgevingen gecreëerd. De zogenaamde ecodisplays. Burgers’ Zoo is op nog geen 5 minuten autorijden van Grand Café Aan de Beek gelegen, pal naast het Nederlands Openluchtmuseum. 

Dagje Arnhem Burgers Zoo
Dagje Arnhem Nederlands Openluchmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum maak je de geschiedenis mee! De vele historische panden bruisen van de activiteiten. Kijk, leer en ervaar. Help de ambachtslieden met klompen maken, broodjes bakken, papier maken en nog veel meer. De bewoners vertellen je alles over hun werk en leven.

Voor jong en oud is het een plezier om het Nederlands Openluchtmuseum te bezoeken. De vele evenementen en activiteiten zorgen voor een onvergetelijke dag. Daarbij is het Nederlands Openluchtmuseum op nog geen 5 minuten autorijden van Grand Café Aan de Beek gelegen.

Kröller Muller Museum

Met de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld is het Kröller Muller een publiekstrekker van formaat. De unieke Van Gogh verzameling bestaat uit bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen.

Daarnaast zijn er topstukken te bezichtigen van de bekende kunstenaars: Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Het museum ligt op 15 minuten autorijden van Grand Café Aan de Beek in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Daarnaast is het museum makkelijk te bereiken vanaf Centraal Station Arnhem. Alleen al vanwege de omgeving is het museum een bezoek waard! 

Kröller Müller Museum Arnhem
Dagje Arnhem Arnhems Oorlogsmuseum

Arnhems Oorlogsmuseum

Het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 is een particulier museum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog zoals deze zich in en rond Arnhem heeft afgespeeld.

De collectie bestaat uit een particuliere verzameling van geallieerde en Duitse wapens, uniformen, documenten en vele niet-militaire voorwerpen, zoals rantsoenbonnen en oorlogskranten. Daarnaast bezit het museum een aantal militaire voertuigen en grote wapens, waaronder een Russische T-34 tank die voor het museum staat opgesteld. Daarnaast heeft het museum een aantal kanonnen en houwitsers.

Museum Arnhem

Museum Arnhem is een museum voor moderne, hedendaagse en toegepaste kunst en vormgeving. Het museum is tevens één van de belangrijkste instellingen in Nederland die zich bezighoudt met het verzamelen en tentoonstellen van werk van sieraadontwerpers.

Ook heeft het museum een beeldenpark, met uitzicht op de Rijn. De collectie beeldhouwwerken omvat werken van onder anderen: Jenny Holzer, Pearl Perlmuter, Marc Quinn, Alighiero Boetti en Henry Moore. Na een dagje museum uiteten in Arnhem? Grand Café is een restaurant in Arnhem geschikt voor de hele familie!

Dagje Arnhem Museum Arnhem